سلام. به مجله گوشتالو خوش آمدید.
ما سعی داریم مطالب مهمی درمورد آشپزی و خرید گوشت سالم و مناسب طبع شما در اختیارتون بگذاریم

چطور گوشت چرخکرده انتخاب کنیم؟

گوشت چرخ كرده به دلیل انعطاف پذیری و کاربردهای زیاد آن در غذا های متفاوت در بین آشپزها بسیار پرطرفدار است.
همچنین در طب سنتی به دلیل هضم بهتر آن نسبت به گوشت تکه ای، بسیار توصیه شده است.

گوشت چرخ کرده میتواند با توجه به نوع کاربرد آن از بخش های مختلف بدن دام و با نسبت های متفاوت گوشت و چربی انتخاب شود.
این بدان معناست که هر چقدر گوشت چرخ کرده کم چرب تر باشد رنگ سرخ تری دارد و پخت آهسته تری داشته و برای غذاهای خورشتی مناسب تر است.
و هر چقدر گوشت چرخ کرده چرب تر باشد رنگ صورتی مایل به سفید دارد و پخت سریع تری داشته و برای غذاهایی مثل کباب کوبیده و تاس کباب و همبرگر مناسب تر است.

خیلی از آشپز ها از میانگین این طیف از گوشت چرخ کرده استفاده میکنند یعنی گوشت چرخ کرده ای که نه خیلی پر چرب است و نه خیلی کم چرب.
برای بدست آوردن این نوع گوشت چرخ کرده نه خیلی سرخ و نه خیلی سفید، کافیست گوشت و چربی به نسبت 2 به 1 باهم چرخ کنید، یعنی به ازای هر 1 کیلو گوشت چرخ کرده 650 گرم گوشت سرخ رنگ و 350 گرم چربی را باهم چرخ کنید.

معیارهای دیگری برای انتخاب گوشت چرخ کرده وجود دارد مانند:
قیمت، طبع، بو و ترکیب گوشت که در پایین راجع به آنها توضیح میدهیم:

1)هزینه:
گوشت گوسفندی قیمت بالاتری نسبت به گوشت گوساله داراست و در عین حال دربازار با استخوان و چربی به فروش میرسد یعنی شما برای بدست آوردن 1 کیلو گوشت چرخ کرده گوسفندی شاید نیاز به خرید 2 کیلو گوشت دارید که با حذف استخوان و چربی آن به یک کیلو گوشت سرخ رنگ دست پیدا کنید.

2) طبع گوشت:
با توجه به باور عموم مردم كه گوشت گوسفند طبع گرم و گوشت گوساله طبع سرد دارد و تمایل به طبع گرم به دلیل وجود بیماری های کمتر این طبع، خیلی ها به گوشت گوسفند بیشتر از گوشت گوساله تمایل دارند.

3) بو :
بوی گوشت گوسفند به مزاج برخی از مردم خوش نمی آید و آزاردهنده است. برای افرادی که نسبت به این بو حساسیت دارند گوشت گوساله که تقریبا هیچ بوی خاصی ندارد مناسب است.

4) ترکیب گوشت:
خیلی از آشپز ها با در نظر گرفتن معیارهای: میزان چربی، هزینه، طبع و بو ترجیح میدهند که انواع مختلفی از گوشت را باهم ترکیب کنند.
به عنوان مثال میتوان گوشت گوساله را با چربی گوسفندی به نسبت 2 به 1 ترکیب کرد زیرا هر دو ارزان هستند و ترکیب این زیاد چرب نمی شود، به دلیل وجود چربی گوسفندی طبع این گوشت زیاد سرد نیست و به دلیل کمتر بودن نسبت گوسفند بوی زیادی نمی دهد.
میتوان ترکیبات متفاوت و خلاقانه ای در گوشت چرخ کرده به کار برد مانند ترکیب گوشت گوساله با گوشت بوقلمون یا مرغ که سرآشپزها با توجه به رسپی های مختلف ازین ترکیبات استفاده میکنند.

همان طور که متوجه شدید شاید انتخاب گوشت برای چرخ کردن کمی دشوار باشد و خیلی ها ترجیح دهند این انتخاب رو به فروشگاهی که از آن خرید می کنند بسپارند اما برای افرادی که نسبت به سلامتی خود و هزینه ای که برای آن تقبل میکنند حساس هستند توجه به این معیار ها میتواند کمک خوبی به انتخاب گوشت باشد.




پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *